Οδηγίες συνέντευξης & σύνταξης CV

Αναζητώντας Εργασία…

Εάν βρίσκεστε στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας τα βασικά στοιχεία που θα χρειαστείτε είναι αυτοπεποίθηση και υπομονή. Είναι πολύ σημαντικό, προτού προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ενέργεια, να αφιερώστε χρόνο στο να σκεφτείτε που βρίσκεστε επαγγελματικά, αλλά και που θέλετε να φτάσετε στο μέλλον. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε όσο το δυνατό πιο στοχευμένες κινήσεις στην πορεία της αναζήτησης σας. Δύο βασικά στοιχεία που θα χρειαστεί να επιστήσετε την προσοχή σας είναι η σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος και η προετοιμασία για προσωπική συνέντευξη με τους εκπροσώπους των εταιρειών. Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για το πώς να διαμορφώσετε την επαγγελματική σας εικόνα μέσω της σύνταξης του βιογραφικού σας, αλλά και πώς να προετοιμαστείτε σωστά για μια συνέντευξη.

Συνέντευξη

ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS
 • Προετοιμάσου σωστά
  Πριν πας για την συνέντευξη προτείνουμε να αφιερώσεις λίγο χρόνο ώστε να ενημερωθείς για την εταιρία, τους στόχους της και πως εσύ μπορείς να συνεισφέρεις σε αυτούς.
 • Να είσαι συνεπής
  Η ώρα προσέλευσης και η ημερομηνία που έχετε συμφωνήσει να πραγματοποιηθεί η συνάντηση θα πρέπει να τηρηθούν στο ακέραιο.
 • Να είσαι ειλικρινής
  Η ειλικρίνεια είναι απαραίτητο συστατικό για τις μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας.
 • Εκφράσου με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση για τις ιδέες σου
 • Μίλησε για τις ικανότητες και τις εμπειρίες σου
  επαγγελματικές και εκπαιδευτικές δίνοντας παραδείγματα από τις επιτυχίες και τα επιτεύγματα σου.
 • Επιβεβαίωσε τη δυνατότητά σου να αναλάβεις νέα καθήκοντα και ευθύνες
 • Προετοίμασε τις ερωτήσεις που θα ήθελες να σου απαντηθούν
ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ

Σε κάθε περίπτωση
μην ξεχνάς ότι
θα πρέπει να είσαι
ο εαυτός σου!

Ακόμα όμως και αν δεν προκύψει κάποια συνεργασία με την εταιρεία που έχεις πραγματοποιήσει την συνέντευξη… να θυμάσαι… οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί και ενδεχομένως να μην σχετίζονται με εσένα. Επομένως, ποτέ να μην απογοητεύεσαι, αλλά να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στις δυνατότητες σου!

Σύνταξη Βιογραφικού

ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS
Το βιογραφικό χρειάζεται ιδιαίτερη επιμέλεια, καθώς είναι η πρώτη εικόνα του υποψήφιου.
Πρέπει να εστιάζεις, τόσο στο σύνολο των πληροφοριών που περιλαμβάνονται σε αυτό, όσο και στην εμφάνιση του.
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΣ
Κάθε βιογραφικό σημείωμα πρέπει να περιλαμβάνει ιδανικά τις εξής πληροφορίες:
 • Στοιχεία επικοινωνίας: Όνομα και επώνυμο, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου, email.
 • Συνοπτική δήλωση: Μια συνοπτική δήλωση στο πάνω μέρος του βιογραφικού κεντρίζει την προσοχή και θα πρέπει να περιλαμβάνει τα προσόντα και τα δυνατά επαγγελματικά χαρακτηριστικά σου.
 • Επαγγελματική εμπειρία: Σημείωσε την εμπειρία ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη αναφέροντας ημερομηνίες, επωνυμία της επιχείρησης, θέση που κατέχεις/κατείχες και μια σύντομη περιγραφή των καθηκόντων σου.
 • Εκπαίδευση: Σημειώστε την ακαδημαϊκή σου εμπειρία ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη αναφέροντας ημερομηνίες, τίτλο πιστοποίησης και εκπαιδευτικό φορέα.
 • Επιπρόσθετες πληροφορίες: Στο βιογραφικό σημείωμα μπορείς επίσης να συμπεριλάβεις πληροφορίες αναφορικά με γνώσεις σε ξένες γλώσσες και υπολογιστικά συστήματα, ενδιαφέροντα και χόμπι.
 • Συστάσεις: Οι συστάσεις είναι χρήσιμο να υπάρχουν, σαν επιβεβαίωση ότι ο εκάστοτε εργοδότης εφόσον χρειαστεί, έχει τη δυνατότητα να αντλήσει πληροφορίες για εσένα από προηγούμενους συνεργάτες σε επαγγελματικό ή ακαδημαϊκό επίπεδο.