Η ιστορία μας

Ιδρύεται η Retail World Α.Ε. Το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς το πρώτο κατάστημα Public εγκαινιάζεται στην περιοχή Πυλαία της Θεσσαλονίκης.

2006

Λίγο πριν την εκπνοή του έτους δημιουργείται το δεύτερο κατά σειρά κατάστημα της αλυσίδας Public στην πόλη του Βόλου.

2007

Ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία της πόλης, το ιστορικό Μέγαρο Πάλλη μεταμορφώνεται για να φιλοξενήσει το πρώτο κατάστημα Public, στην καρδιά της Αθήνας. Το Public Συντάγματος, η ναυαρχίδα της αλυσίδας, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της πλατείας Συντάγματος.

Την ίδια χρονιά, η αλυσίδα κάνει την είσοδό της στην αγορά της Κύπρου. Το πρώτο κατάστημα λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο The Mall of Cyprus στη Λευκωσία.

2008

Έναν μόλις χρόνο μετά τη λειτουργία του καταστήματος στο Σύνταγμα, το Public ήδη θεωρείται προορισμός αγορών για όλη την οικογένεια, χάρη στη μεγάλη γκάμα προϊόντων τεχνολογίας και πολιτισμού, αλλά και στην πλούσια ατζέντα εκδηλώσεων που διαθέτει.

 • 2009

  Τα Public συνεχίζουν την αναπτυξιακή τους πορεία και την προσπάθεια για ισχυροποίηση της παρουσίας τους στην περιφέρεια, προχωρώντας στην ίδρυση νέου καταστήματος στα Ιωάννινα. Την ίδια χρονιά, τα Public «πιάνουν λιμάνι» ανοίγοντας το 7ο κατά σειρά κατάστημα στο λιμάνι του Πειραιά.

 • 2010

  Η Public εξαγοράζει τα καταστήματα της Fnac στη Γλυφάδα και στο The Mall Athens μετά την αποχώρηση της τελευταίας από την Ελλάδα. Παράλληλα,  ξεκινά τη λειτουργία νέου καταστήματος στο εμπορικό κέντρο της Στοάς Βαρώνου Χιρς στη Θεσσαλονίκη.

  Η Public αριθμεί συνολικά 9 καταστήματα (Σύνταγμα, Πειραιάς-Πασαλιμάνι, Μαρούσι-The Mall Athens, Γλυφάδα, Θεσσαλονική Mediterranean Cosmos, Ιωάννινα, Βόλος, Λευκωσία και Λεμεσσός).

 • 2011

  Η ιστοσελίδα της Αμερικάνικης Huffington Post, γράφει : “Public is a fairly new phenomenon in Greece that Barnes and Noble should take a lesson from”

  Τα καταστήματα Public γίνονται Apple Authorized Reseller. Εκτός από την πλήρη γκάμα προϊόντων Apple, διαθέτουν τη μεγαλύτερη ποικιλία σε αξεσουάρ και περιφερειακά για προϊόντα Apple, ενώ το προσωπικό των καταστημάτων είναι ειδικά εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο από την apple.

2012

Με το μήνυμα «Αλλάζουμε τους κανόνες στην Επικοινωνία» η Public και η Wind Ελλάς εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους για τη διάθεση υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας WIND.

Ξεκινάει η ανάπτυξη καταστημάτων PUBLIC σε όλη την Ελλάδα.

2013

Ταχύτατη επέκταση του δικτύου σε όλη την Ελλάδα. Ο αριθμός των καταστημάτων τετραπλασιάζεται δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα. Είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχείρηση στην Ελλάδα.

Τα Public συνεργάζονται με το μεγαλύτερο online retailer παγκοσμίως, το Amazon, με σκοπό την εξαγωγή 50.000 ελληνικών τίτλων βιβλίων/CD/DVD στους Έλληνες του εξωτερικού.

 • 2014

  Η αλυσίδα Public είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα πολυκαταστημάτων στην Ελλάδα κι αριθμεί 48 φυσικά και 2 online καταστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

 • 2015

  H Public συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και για πρώτη φορά στην ιστορία της σημειώνει αύξηση ρεκόρ στις πωλήσεις της 26%.

2016

Η Public συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία καταγράφοντας ακόμη μια κερδοφόρα χρονιά. Το ίδιο έτος, προστίθενται στο δίκτυό της 3 νέα καταστήματα στη Μυτιλήνη, το Ρέθυμνο και τη Λάρνακα. Σήμερα η αλυσίδα αριθμεί 51 καταστήματα στην Ελλάδα και στην Κύπρο ( 47 στην Ελλάδα και 4 στην Κύπρο), ενώ απασχολεί 1700 εργαζόμενους.

 • 2017

  Φεβρουάριος 2017

  Τα Public αναδεικνύονται ως η κορυφαία επιχείρηση της χρονιάς, «RETAILER OF THE YEAR» , στον πιο καταξιωμένο θεσμό βραβείων για τον κλάδο του λιανεμπορίου και της βιομηχανίας, RETAIL AWARDS.

  Μάρτιος 2017

  Στο δίκτυo Public προστίθενται Νέο κατάστημα στην καρδιά του Κολωνακίου και 2 νέα καταστήματα, Public Book και Public Connect στο αεροδρόμιο.

 • 2018

  Φεβρουάριος 2018

  To Public.gr αναδεικνύεται το κορυφαίο ηλεκτρονικό κατάστημα της χρονιάς, «E-RETAILER OF THE YEAR», στα RETAIL AWARDS.